wakulogo

‘Ayaka’
Ayaka is een traditioneel Antilliaans kerst gerecht! Het deeg wordt gemaakt van maismeel en de vulling bestaat uit plantaardige 'kip', olijf, pruim, cashew, Antilliaanse specerijen en niet te vergeten de Madame Jeanette peper!

Hoe te bereiden?
Om het te verwarmen zet je een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook. Eenmaal die kookt kan je de Ayaca erin doen en ongeveer 10-15 minuten laten koken en dan omdraaien en nog eens 10 minuten koken. Pas op wanneer je deze uit het water haalt en open gaat maken want er kan nog een beetje heet water tussen de bladeren zitten. Vouw het pakketje open en genieten maar! (De bladeren zijn niet eetbaar)

‘Rainbow Tortilla’
Tortilla's met Aji Amarillo saus! Aji Amarillo is een Zuid-Amerikaanse gele peper. Hier maken we een saus van en serveren we het gerecht met verrukkelijke gekleurde mais tortilla's, gemarineerde 'soy chunks', krokant gepofte mais, zoetzuur en een rood pepertje! 🌶😋

Hoe te bereiden? 
De vulling van soja brokken en Aji Amarillo saus kun je gezamenlijk in een steelpannetje opwarmen, voeg ongeveer 2 eetlepels water toe wanneer je het gaat verwarmen. De tortilla’s kun je eventueel 1 minuut aan beide kanten bakken in een koekenpan op middelmatig vuur. Als de gele saus pruttelt is het klaar om op te dienen, pak een tortilla en doe er een flinke lepel Aji Amarillo vulling op, beleg het met zuurgoed, een pepertje en vergeet vooral de koriander en krokante mais niet. Knijp het limoentje over de tortilla’s heen en waan je in Zuid-Amerika!

Processed with VSCO with ss1 preset
veglogo

‘Pizzetta Fig & Balsamic’
Een Pizzetta is een klein formaat pizza. Extra leuk als je meerdere gerechtjes wilt proeven! Bij Vegitalian serveren we de Napolitaanse pizza. Deze kenmerkt zich door een luchtige korst en zachtere bodem dan de Romeinse pizza. Ook wordt er in het deeg van de Napolitaanse pizza meer water gebruikt en rijst het deeg minimaal 48 uur. Hierdoor wordt de pizza dus luchtiger en is deze makkelijk te verteren, oftewel je kunt er meer van eten 🙂

Hoe te bereiden?
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de pizzetta 7 a 8 minuten af direct op een rooster. Verdeel de balsamico crème en de rucola na de bereiding over de pizzetta.

‘Quinoa & Avocado bowl’
Een heerlijk rijk gevulde saladebowl met gezonde én lekkere ingrediënten.

Hoe te bereiden?
Maak de verpakking open. Doe de inhoud in je mooiste kom. Voeg de granaatappel-yoghurt-kokos toe en mix de salade even goed. Eet smakelijk!

70577F20-3294-47F8-A991-1F1CD1BD18BA-84253A1D-DFB6-4893-99C0-AC34C6128206-min
tsfclogo

‘Salmon Ceviche’
Vegan sashimi, hoe dan zul je denken? Nou, dat kan dus gewoon!
We hebben deze lekkernij ontdekt bij The Vegan Junkfood Bar, onze Go-To plek voor heerlijke rijke ‘ongezonde’ vegan heerlijkheden in Amsterdam.
Deze sashimi wordt gemaakt van tapioca, krijgt zijn kleur van paprika en zijn smaak van zeewier. We hebben het gerechtje als ceviche bereidt, waarbij de mooie zuren van het verse limoensap bovenuit steken, samen met de citrusvruchten en peterselie olie.

Hoe te bereiden?
Easy does it, maak de verpakking open, doe de inhoud in een mooi rond bordje met kleine opstaande rand. Schud het kleine bakje met het limoensap en de peterselie olie door elkaar en drapeer over de ‘zalm’ en genieten maar!

‘Apple Gyoza’
Ons no.1 dessert sinds day one!
Dé favoriet van velen, dit Japanse pasteitje is gevuld met een overheerlijke appelcompote.

Hoe te bereiden?
Verwarm een koekenpan en voeg een beetje neutrale olie toe. Open de verpakking, leg het sausje en de kaneelsuiker opzij en bak de gyoza’s op 1 zijde goudbruin. Zet het vuur uit, voeg een scheutje water aan de pan toe en doe een deksel op de pan. Zet het vuur weer aan op lage stand en de gyoza’s zijn klaar wanneer het water is verdwenen! Strooi de kaneelsuiker op een bordje en haal hier de gyoza’s door. De gyoza’s zijn klaar! Serveer hier de pandan kokossaus!

98EE3367-BD69-4224-9A80-B0693DE81DB9-221FE097-AD52-4C3F-9BB0-AFA494B96688-min